radioigualada.cat

radioigualada.cat
.

divendres, 14 de setembre del 2012

SUBTERRANI_ COMENÇA LA TEMPORADA NÚMERO 20!

Aquest proper any 2013 farà 20 anys que vam començar a fer el Subterrani. Aquell 1993 un grup d'amics ens reuníem els dissabtes a la tarda per punxar els vinils que ens havíem comprat i compartir-los. El cas és que en parlàvem, d'aquelles músiques, en un estudi de ràdio, llavors a Montbui Ràdio, davant d'uns micròfons i convençuts que havíem de fer possible que la gent coneguessin el que per nosaltres eren descobriments extraordinaris: allò que ens feia vibrar, botar i emocionar-nos. Volíem que la força que ens transmetien aquelles músiques la pogués sentir com més gent millor. I amb aquest objectiu hem anat enllaçant subterranis, creant una banda sonora immensa que inclou milers de noms i milers de melodies, veus i sons d'aquí, d'allà i de més enllà, en una barreja d'estils sotmesa tan sols a una condició: que ens agradi allò que punxem.
I després de 20 anys podem dir que ens agrada la música; escoltar-ne i, vista la trajectòria de la majoria dels qui vam començar aquest programa, fer-ne. Continuem emocionant-nos davant dels descobriments de músiques noves i, si cal, continuem botant en els concerts als que anem. L'electricitat continua circulant pel nostre cos i acompanyant-nos cada dia com una part cabdal d'allò que considerem imprescindible per viure: vital.

Aquest diumenge 16 de setembre comença la temporada número 20 del Subterrani. Hem preparat espais nous i especials per celebrar-ho que esperem que us agradin. Entre aquests, aquest diumenge ja podreu escoltar l'espai amb que començarem tots els Subterranis d'aquesta temporada, el record a un disc de l'any 1993; recordant discos de l'any en què vam començar, perquè encara funcionen i encara els escoltem, perquè ens recorden situacions o moments que volem explicar-vos.
El primer disc que recordarem serà aquest: